Кой ще почива в ски курортите ни?

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.12.2012 | Прочитания 515 | Брой коментари 0
07:34 27.11.2012

 

Турци,гърци и сърби предпочитат нашите ски курорти, заради по-достъпните цени.Голяма част от тях идват да се насладят на зимата и развлеченията, които тя предлага, всяка година.Процентите посещения растат с всяка зима, поне между 20-30%.

Най-предпочитани остават Пампорово и Банско. Вкусната кухня и далеч по-достъпните цени в българските ресторанти са примамлива оферта за съседите ни от Турция.От хотелиерския бранш пък полагат усилия за въвеждането на многократни визи за турските граждани, което би довело до бум в зимния туризъм.

Изпълнителният директор на "Пампарово" АД, Мариян Беляков, каза пред журналисти,че този сезон се очаква 100% ръст в турските посещения, но това са данни само от предварителните записвания. Между 7 и 8% ще е броят на турците в Пампорово през зима 2012, допълни Беляков.

Процентът на гостите от Великобритания и Русия се запазва и тази година, което е положителен индикатор за туризма през студените месеци в България.

Интерес към българските курорти проявяват и съседите ни от Македония,Сърбия,Албания,Гърция и Румъния. Този интерес се предвижда да бъде измерен в около 5-6% увеличение на гостите от чужбина за 2012 година.

Руските гости ще бъдат с 15% повече от миналата година, което е изключителен напредък, имайки предвид предпочитанието на руснаците към летните месеци, прекарани на българското Черноморие.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени