Кои са хората, номинирани за министри?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1056 | Брой коментари 0
13:31 10.09.2018

На извънреден брифинг днес в Министерски съвет, проведен след края на коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти, премиерът Бойко Борисов обяви кандидатите, които ще наследят министерските кресла на вътрешните работи, на транспорта и информационните технологии и на регионалното развитие и благоустройството.

Младен Маринов е предложен за наследник на ведомството, което беше оглавявано от Валентин Радев.

Той е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен.

Завършил е "Право'' в УНСС, магистърската му степен е от Висшия институт за подготовка на офицери и научно-изследователска дейност към МВР.

От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция.

В периода юли 2014 – май 2017 г. е назначен за директор на Столичната дирекция на вътрешните работи;

С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Владее английски и руски език.

Александър Манолев, предложен за министър на транспорта и информационните технологии, е роден на 28 април 1976 г. в Кулата.

Завършил е Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич с профил „Счетоводство и Контрол“. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания.

Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: "Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; "Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари", Джей Пи Морган, Лондон.

Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.

Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.

Владее английски, испански и гръцки език.

Петя Аврамова, предложена за министър на регионалното развитие и благоустройството, е родена във Враца на 29 май 1963 гБила е народен представител от 42-то Народно събрание и член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране.

В периода 2011-2013 е председател на общинския съвет във Враца.

Била е също така заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца от 2009 до 2011 г./Новини бг

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени