Когато грижата за здравето на децата е най-важна част от тренировъчния процес!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 373 | Брой коментари 0
09:28 31.01.2020

За седма  поредна година на всички спортуващи в клуб „Калоян – Ладимекс“ и КА ЕЛ –кикбокс клуб   Перник  бяха извършени щателни медицински прегледи. По изискване на Наредба №1 на Министерството на младежта и спорта за извършване на медицински прегледи на лица, осъществяващи тренировъчна и състезателна дейност се задължават ръководителите на спортни клубове да осигурят на своите възпитаници начални и периодични изследвания.  Най – оптималният  вариант това да се случи е на територията на клуба, така че да се избегнат фалшиви медицински резултати, категорични са от „Калоян Ладимекс“.

"Вече 30 години развиваме бойното изкуство ТАЕКУОН-ДО ITF и от 5-години кикбокс в града. Независимо от всичките си постижения и медали, за нaс най - важното остава здравето на спортуващите. В нашия клуб има деца, трениращи от 4-годишна възраст до достигане на зряла възраст. Това ни дава възможност да проследим здравния статус на трениращия в период от  10-15 години и какво влияние оказва спортът, в конкретният случай  таекуон-до за развитие на децата, особено в първите си години на израстване.

От тази година  вече се изисква пълна кръвна картина, изследвания на кръвната захар и др.,

Чл. 5. (1) Лицата по чл. 1, които не са преминали задължителните начални и периодични медицински

прегледи, не се допускат до или се отстраняват от тренировъчни занимания и участия в състезания.

(4) Всяко лице, преминало предсъстезателен медицински преглед, получава медицинско удостоверение по образец съгласно приложение № 5.

Според членовете на Управителния съвет на клуба тези прегледи спомагат и на личните лекари за профилактичните прегледи, които трябва да  правят на всяко дете ежегодно .

 Националната здравноосигурителна каса е разработила за децата от 0 до 18-годишна възраст програмата “Детско здравеопазване”. Тази програма се изпълнява от общопрактикуващия лекар на детето или от лекар специалист по детски болести. Тя определя всички профилактични дейности (прегледи, изследвания, имунизации), които са задължителни при наблюдението на растежа и развитието на детето – от раждането до 18-годишната му възраст." - поясняват от ръководството на клуба.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени