mycomputer.BG

Кога и при какви симптоми да търсим обезателно лекарска помощ за коронавирус

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 702 | Брой коментари 0
10:20 26.03.2020

При какви симптоми да търсим обезателно спешно лекарска помощ, защото може да сме тежкоболни от коронавирус?

По време на днешния редовен брифинг за ситуацията с коронавируса, началникът на кризисния щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски направи изрично уточнение по темата.

Какво каза той – ако имате болка в гърдите, упорит задух все едно някой ти е седнал в гърдите, посинели устни и упорита температура над 38 градуса

"Когато правите публикации, не пропускайте най-важните неща да кажете – кои са симптомите, какви нещата, които трябва да се правят – да си мият ръцете, да се дистанцират, и след това пуснете всички останали щуротии, за умрелите без никакви оплаквания", посъветва Мутафчийски медиите.

Кои са заболяванията, които в комбинация с коронавирус са най-често катализатор за смърт – на първо място са сърдечно-съдовите заболявания, на второ място е диабетът, а на трето са белодробните заболявания, включително астма.

Лекарят уточни и, че към момента има 8 прекарали вируса като симптоми, но той още е в кръвта им.

Затова ще се мисли за стратегия при какъв механизъм такива случаи, които са реално клинично здрави, да бъдат изписвани от болница и при какви условия да довършват лечението си вкъщи. Според думите на Мутафчийски, в "Пирогов" има 1 особено тежък случай, от четирима интубирани в тежко състояние. При въпросния един случай може и да има фатален край, прогнозира началникът на кризисния щаб. Във ВМА има 2 тежки случая. "Хората трябва да изпълняват всички мерки по карантината, защото иначе ще стане страшно", категоричен беше Мутафчийски./Actualno.com

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени