mycomputer.BG

Кога да кандидатствате за мечтаната работа?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 209 | Брой коментари 0
09:03 30.12.2019

Декември, вторник, между 10:00 и 11:00 ч. сутринта е най-подходящото време да кандидатствате за мечтаната си работа. През последния месец от годината много хора напускат своите работни места, след като са получили Коледните си бонуси, а корпорациите са склонни да запълнят липсата на служители бързо и за да оползотворят докрай годишния си бюджет.

 Въпреки това, датата, на която има най-много подадени CV-та за работа, е ...4-и януари.

Според експерти, причината е, че по време на празниците, хората преосмислят живота си и решават да го променят към нещо по-добро с идването на новата година.

Експертите от най-големите фирми, които набират служители, съветват да подадем документи за нова работа или преди началото на лятото, или след него, защото повечето хора са на почивка и това ще забави процесът.

 Що се отнася до денят, в който кандидатстваме – ако позицията е обявена в понеделник, не бива да сме първите, които пускат CV-то си. Така рискуваме да се превърнем в базата за сравнение, което не винаги е добра идея, но и нашите документи да бъдат затрупани от следващите постъпили автобиографии.

Не бива и да закъсняваме прекалено много – оптималният вариант е между 12 и 24 часа, след като е обявена свободната позиция.

 По-голям шанс вашата кандидатура да бъде разгледана е в рамките на работния ден – малко преди или след обедната почивка./Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени