mycomputer.BG

Книга на перничанката Здравка Евтимова е най-четена в Столичната библиотека!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 408 | Брой коментари 0
07:38 18.12.2019

За първи път от 30 години най-четената книга в Столичната библиотеката е българска. Това е "Юлски разкази" на популярната писателка Здравка Евтимова. Това съобщи директорът на библиотеката Юлия Цинзова, която връчи награда на авторката. Здравка Евтимова, която живее в Перник, лично дойде, за да получи плакета си.

Читателите на Столичната библиотека никак не са малко - 59 000 души. Те са повече и от тези на Националната библиотека. Книгите се увеличават всяка година от 320 000 през 2014 г. до 490 000 в момента, изтъкнаха от Столичната библиотека.

Всеки ден Столична библиотека посреща 1200-1300 посетители. Детският отдел има читатели от 3 до 14 години, а най-възрастните ни читатели са на 83 г., каза Цинзова.

Наградата "Писател на годината на Столична библиотека" взе Захари Карабашлиев (най-четен автор на художествена литература) с книгите си "Жажда", "Хавра" и "18% сиво". В топ 10 на най-четените съвременни български писатели в библиотеката са Георги Господинов, Владимир Зарев, Стефан Цанев, Цочо Бояджиев, Калин Терзийски, Милен Русков, Алек Попов, Недялко Йорданов и Елена Алексиева.

Най-четена книга от съвременен български писател е вече споменатия сборник "Юлски разкази" от Здравка Евтимова./Лупа бг

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени