Кметовете не са съгласни да плащат глоби за мръсния въздух

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 198 | Брой коментари 0
09:37 09.11.2018

Сдружението на общините в България възрази категорично на предложението на правителството кметовете да носят лична отговорност в размер от 5000 до 10 000 лв при замърсяване на въздуха. Това предложение е част от промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух, одобрени днес от парламентарната комисия по околна среда и водите.

Според кметовете за чистотата на въздуха отговорят много институции и не може само те да носят лична отговорност. Депутатите обаче коментираха, че правомощията на общините за организация на транспорта и контрол над битовото отопление им дават достатъчна възможност да постигнат подобрение на чистотата на въздуха. Някои от тях все пак се съгласиха, че текстовете могат да бъдат прецизирани и това може да се случи между първо и второ четене на промените в зала.

Поправките в закона бяха внесени от правителството в края на октомври и днес министър Нено Димов ги представи в парламента. Няколко часа преди това Европейската комисия обяви, че иска до два месеца отговор за мерките, които държавата ще предприеме срещу за замърсяването на въздуха. Това беше използвано от министър Димов за важността промените да бъдат приети бързо./Дневник бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени