mycomputer.BG

Кметове от ГЕРБ против вдигане на такса смет в селата, които управляват

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.12.2020 | Прочитания 1124 | Брой коментари 0
16:26 04.12.2020

Защо общинската администрация в Перник предлага десетократно вдигане на такса битови отпадъци /ТБО/ от 2021 г.в определени населени места в общината. Това обсъждаха  на работна  среща при стриктно спазване на противоепидемичните мерки общинското ръководство на ГЕРБ-Перник и част от кметовете на засегнатите  села - Кладница, Рударци и Драгичево, съобщават от пресцентъра на партията

Във връзка с предложената за обществено обсъждане докладна записка от Община Перник относно план-сметката за идната година никъде не са посочени мотиви за подобряване на услугата по сметоизвозване и сметосъбиране в тези населени места. Според справката и примера, посочен в нея, за сграда от 100 кв.м. и земя в с. Рударци таксата  за битови отпадъци от 20 лв. става 182 лв.

"Няма ясна аргументация защо само в селата 5 категория се вдига таксата.Защо не се вдига цената на услугата например в селата-Люлин, Ярджиловци, Мещица", питат от местната структура на ГЕРБ.

"Дали замърсяваме повече от другите села или че хората в Рударци, Кладница и Драгичево  изказват свободно своето мнение и недоволстват от недобрата услуга към момента", поискаха да разберат кметове на населени места от ГЕРБ.

Те заявиха още, че почти няма почистване и сметоизвозване зимно време, а оправданието е, че улиците са стръмни.

"С интерес ще чакаме общественото обсъждане, за да получим  отговор на тези въпроси. Ние сме поели ангажимент към нашите избиратели и трябва да ги изпълним. Все пак  четири години тези приходи са се събрали на 100 процента за такса битови отпадъци", коментираха от  структурата на ГЕРБ.

"Може би увеличение е необходимо, но трябва и да е подобрена услугата. Защо да е десетократно вдигането на сумата,а не е двойно. Живеем  във време на пандемия , когото хората се чудят как да оцелеят и да си купят лекарства.Един данък и една такса трябва да бъдат посилни на обществото, за да могат хората да ги плащат", заявиха от ГЕРБ.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени