Кметът, забранил Хелоуин: Обединих българите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 304 | Брой коментари 0
15:43 05.11.2017

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов забрани да се празнува Хелоуин във всички общински помещения, детски градини, училища, читалища и го замени с факелни шествия.

За това свое действие той говори в предаването „Събуди се“ по NOVA, започвайки с думите: „Не е вярно, че разединих обществото. Обединих българите”.

„Със сигурност забраната не е най-подходящия начин и не си мислете, че съм човек, който не осъзнава, че някои от децата реагираха така сякаш чичко кмет с рога на дявола им забранява да ядат бонбони, но не това е важното.

Важното е, че тази забрана наистина подейства като една аларма.

Тя даже няма юридическа стойност, но по-важното е, че се отърсихме от това, което беше започнало да се случва, а именно, че празника по някакъв начин се пречупваше през призмата на Хелоуин. Повечето деца смятаха, че следващите дни са почивни заради Хелоуин“, изложи опасенията си градоначалникът.

Той добави: „Най-притеснителното за мен е, че през последните години националните празници започнаха да се приемат като почивни дни. А те са дни, в които ние трябва да излезем заедно и да почувстваме това, което имаме като наследство, култура и нещо, за което трябва да се гордеем”.

Той е категоричен: „За мен всичко, което имаме е безценно,имаме с какво да се гордеем и имаме с какво да се чувстваме щастливи, че живеем в тази държава“./

Източник:Vesti.bg

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени