I-Study_school

Кметът Вяра Церовска с изявление за създалата се ситуация след проливния дъжд вчера

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 433 | Брой коментари 0
12:03 05.07.2018

Краткотрайният и проливен дъжд вчера създаде усложнена ситуация в най-пиковите часове за движение в Перник.

Аз и екипът ми веднага реагирахме, посетихме всички възлови места, където обичайно се събира повече количество вода. Бързо се отпуши движението на кръстовищата при Хумни дол и Марина бара. В продължение на половин час работеха помпите на пожарната  на бул. Юрий Гагарин, в района на кв. Стара Тева , където се беше създала сложна ситуация, с голям наводнен участък. Интензивният трафик по това време на деня беше блокиран от създалата се ситуация, имаше аварирали автомобили.

Другото критично място беше  района на Автогара -Перник, която  държа да отбележа, че е частна собственост, заедно с прилежащата улица. Създалата се там ситуация доведе до наводняването на транзитния път, който свърза Перник с Кюстендил. Там също работеха допълнителни екипи.

Заради промяната в климата , обилните валежи няма да ни оставят намира и в следващите няколко дни. Ние постоянно поддържаме връзка и получаваме информация от метеорологичните служби, за да можем да реагираме навреме.

Нито една от реките в нашата община не излезе от коритото си и не създаде допълнителни напрежения. По отношение на шахтите - те бяха почистени , но обемът на остарялата  канализационна мрежа не успя да поеме обилното количество дъждовна вода , изляло се за кратко време. За съжаление такова ще е положението, докато не бъде изградена нова, отговаряща на съвременната ситуация в града.

Нека всички разберем, че при такива обстоятелства трябва да бъдем внимателни за себеси и околните и да си помагаме един на друг, тъй като имаше много сигнали за наводнени мазета в централна градска част, имаше паднало дърво в кв. „Тв. ливади", върху блок 27, още в рамките на вечерта то беше отстранено. Бяха мобилизирани екипи на ВиК - Перник, наблюдава се още и  нивото на реките и язовир „Студена".

Другият проблем, който беше създаден, е че голяма част от подсушените улици са разрушени.Ясно е, че когато поставяме скална маса, ние не решаваме трайно въпроса на улиците, но това са средства, с които Общината разполага в момента.Ще изчакаме няколко дни и ще започнем ново подсушаване.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени