Кметът Владимиров: За почистването на реката сме дали 50 000 лева, срещу 190 000 дадени миналата година!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 4143 | Брой коментари 0
16:26 09.06.2020

С 4,8 млн. лв. по-малко са постъпленията в общинския бюджет на Перник до април заради коронавируса, съобщи кметът Станислав Владимиров. Според него актуализация на бюджета няма да се наложи, очаква до края на годината намалението в приходите да бъде наваксано. По-голяма част от неплатените данъци са на фирми, което е нормално поради затрудненията, които имаха, поясни кметът. Станислав Владимиров залага на общинските предприятия и дружества, защото с дейността си спестяват огромни средства. Работата, която те вършат е доста по-добра от редица частни стопански субекти, каза кметът. Той подчерта, че е много стриктен при разходването на публичен ресурс. Владимиров посочи, че миналата година река Струма е била чистена за 190 000 лв. и е изглеждала в ужасяващо състояние, сега срещу 50 000 лв. коритото на реката е основно почистено и това е видимо от всички.

Преструктурирахме част от отделите в администрацията, увеличихме бройката в общинските предприятия, част от комуналните дейности, които общината трябва да извършва по закон, каза още Владимиров. По думите му това преструктуриране ще продължи и общината ще поеме и други дейности, които трябва да предоставя като услуга. Те ще бъдат в по-скромни параметри и не за сметка на качеството. Спестените средства се пренасочват в друга посока, заяви кметът./БТА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени