Lotus homes

Кметът Владимиров: Липсата на дъждовни канализации по улиците е голям проблем, ще променим изискванията към проектите за ремонт!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 18.08.2020 | Прочитания 1011 | Брой коментари 0
08:59 18.08.2020

Оттук нататък политиката на Общината ще бъде във всеки годишен бюджет да се залагат средства за дъждовна канализация успоредно с полагането на нова В и К мрежа, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

Последната градоносна буря над града и някои села е поредното доказателство, че проблемът е изключително остър. От идната година, когато се налага преасфалтиране и основен ремонт на възлови улици, в проектите задължително ще се включва и дъждовна канализация.

360 000 лв собствени средства отделя Общината за справяне с дъждовните води, които се стичат от „Софийско шосе” пред Автогарата и на външноградската магистрала.. Там строително-монтажните работи ще започнат до две седмици, а канализацията трябва да бъде готова до края на ноември. До средата на септември се очаква да бъдат финализирани ремонтите на ул. „Кракра” и ул. „Брезник”.

Трите най-големи български фирми, специализирани в подмяна на В и К инфраструктура, работят в Перник, каза още Владимиров. В момента те имат готовност да подменят 70 процента от водопреносната мрежа. Според работните им графици се движат в срок.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени