Кметът Церовска успя! Намали борчовете на общината с милиони!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 18.09.2019 | Прочитания 379 | Брой коментари 0
08:42 18.09.2019

„Нямах представа колко дълбоки и сериозни са проблемите на Община Перник. Никога не съм си представяла, че може да има такава задлъжнялост и това в този случай беше един изключително сложен мандат, изключително тежък. Задълженията, които бяха в края на 2015-2016 г., бяха малко над 36 милиона – общият дълг на задълженията, което на практика правеше общината в състояние на невъзможност да продължи да извършва дори своите основни дейности.” – казва в интервю за радио Фокус кметът Вяра Церовска

„Сега в края на четвъртата година, в края на мандата, общите задължения са много малко под 22 милиона. Като задължения към доставчици имаме 4 милиона. Даже има вероятност поради изпълнение на определени показатели да бъдат опростени част от задълженията ни към държавата. Мисля, че в това отношение имахме много сериозна финансова дисциплина, много отговорно отношение, много градивно към перничани. С възможностите, които имахме, успяхме да покажем, че можем да работим, имаме спокойствието и правото да искаме да продължим. А това, което ние ще предложим, подготвено в разговор с моите съграждани, ще хареса на перничани. Защото е предизвикано от разговорите със съгражданите ми. И те знаят, че това, което обещаваме, ние просто го правим.” – допълва градоначалникът.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени