Кметът Церовска се срещна с ръководителите на московския детски хор „Улыбка”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 191 | Брой коментари 0
17:20 30.10.2018

Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна в кабинета си ръководителите на московския детски хор „Улыбка” , които са на специални визита в нашия град. Поканата е на хор „Родна песен” към Обединения детски комплекс, които преди време гостуваха на своите връстници и спечелиха голямата награда на XVI Международен фестивал „Звучит Москва“. Талантливите музиканти от Русия  са от Центъра за творческо развитие и музикално-естетическо образование за деца и юноши „Радость” с диригент Ирина Караванская. Те  ще представят на пернишка  сцена два концерта.

Кметът Вяра Церовска, нейният заместник Севделина Ковачева и кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов приветстваха гостите с „Добре дошли“!

„Мили приятели, надявам се и ние да бъдем  достойни домакини и по подобаващ начин  да ви посрещнем така, както вие приехте нашите деца. Ще се радвам на този съвместен проект, който реализираме сега, и съм убедена, че това е едно добро начало за талантливите ни момичета и момчета от двете страни“, сподели кметът Вяра Церовска.

Първият концерт на гостите от Москва ще бъде на 1-ви ноември, от 16 часа, в галерия Любен Гайдаров. Втората изява на хор „Улыбка” ще бъде посветена на Ноемврийските музикални дни. Тя ще бъде на 3  ноември, от 18,00 ч. – Музикално фоайе, Дворец на културата. В програмата ще участва  Камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов, а солист  ще бъде Луис Мариа Суарез– цигулка, Испания. Концертът ще се реализира с любезното съдействие на Посолството на Кралство Испания. В него ще се изявят още хор „Родна песен” към Обединения детски комплекс и Детска вокално-театрална формация „Таласъмче”  с диригент  Димитър Костанцалиев и корепетитор Румяна Христова. 


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени