Кметът Церовска потвърди: Перник ще има връзка със софийското метро

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2665 | Брой коментари 0
13:10 15.12.2017

Кметът Вяра Церовска да разясни на перничани каква и ще има ли връзка на софийското метро с Перник. Какви са очакванията и ползите за перничани. Това е хубава новина, но трябва да се знаят конкретните параметри – това поиска  общинският съветник от БСП Ерик Рангелов на предишна сесия.

Във времето за отговор на заседанието на Общински съвет кметът Церовска потвърди,че Перник ще има връзка с метрото. Това ще стане с линия 3, която в момента  е в процес на изграждане .

„Трасето ще обхваща ж.к. „Овча купел”, през централна градска част и ще стига до ж.к. „Хаджи Димитър”, а в бъдеще се предвижда да достига и до Аерогара София”, заяви градоначалникът. Тя обясни, че след като изграждането  й завърши и бъде пусната в експлоатация, жителите на Община Перник, които пътуват ежедневно до град София, ще могат да се възползват от линията, която се доближава значително до Перник .

„Тя ще бъде от голяма полза най-вече за пътуващите с влак, но същевременно  и за онези граждани, които използват автобус или личен автомобил. Строителството  на голяма част от трасето е започнало, като цялостното завършване на етап 1 и 2, се предвижда да приключи до края на 2019 година, а изграждането допълнителна станция, свързваща метрото и влаковете от и за Перник, в първата половина на 2020 година. Връзка с метрото ще бъде направена от ж.п. гара Горна баня, откъдето бързо да стигнат до централна градска част или до всяка друга точка на столицата. Така времето за пътуване ще се съкрати значително“ – обясни кметът.

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени