Кметът Церовска подкрепи предложението името на Гюдеров да се запише в залата на Международната волейболна слава

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 182 | Брой коментари 0
08:28 04.10.2017

Предлагат легендарния пернишки волейболист Борис Гюдеров да бъде включен в залата на международната волейболна слава в Американския щат  Масачузетс . Идеята за инициативата беше обсъдена в кабинета на кмета Вяра Церовска с волейболния ветеран и почетен гражданин на Перник Тодор Симов и Атанас Ваклинов, перничанин, който от дълги години живее в САЩ и никога не е губил връзката с родния си град и развитието на спорта в него.

На тази първа среща двамата волейболни деятели се обърнаха с молба към кмета да подкрепи тази инициатива, която би донесла още едно признание за човека и спортиста Борис Гюдеров , респективно за славата на Перник, като люлка на волейбола.

Атанас Ваклинов сподели , че е водил разговори с председателя на Българския олимпийски комитет /БОК/ Стефка Костадинова и Йордан Лазаров – председател на Българската федерация по волейбол, предстоят такива и с министъра на спорта Красен Кралев.

Кметът Вяра Церовска прие радушно предложението като подчерта своето признание към постиженията на великия волейболист Борис Гюдеров и изрази своите надежди, че подобна инициатива би донесла позитиви за волейбола и града.

„С удоволствие приемам този ангажимент, тъй като през 2017 година се честват 90 години от рождението на Борис Гюдеров и 95 години организиран волейбол в града. Борис Гюдеров е бил и ще остане една от емблемите на спортен Перник", заяви Вяра Церовска

С писмо от името на кмета до президента на залата на Международната волейболна слава в САЩ ще се стартира процедурата по номинацията за включване на Борис Гюдеров сред световния волейболен елит от близкото и по-далечно минало.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени