Кметът на Перник: Шламохранилището трябва да бъде затворено и рекултивирано

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 453 | Брой коментари 0
14:30 07.05.2020

Стената на шламохранилището над кв. Калкас вече е укрепена и разливът на вода е спрян. На място работи много техника", информира кметът на община Перник Станислав Владимиров. В разговор с министрите, които дойдоха на място, е станало ясно, че това шламохранилище трябва да бъде затворено и рекултивирано. „Евакуирахме превантивно жители на квартала, които можеше да бъдат засегнати. Хората ще се върнат в домовете си веднага щом се установи, че няма риск за тях. При нужда временно ще им бъдат осигурени общински жилища. Затворен бе и пътят София-Кюстендил, а в града бе създадена допълнителна организация на движението",добави градоначалникът.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви, че санкции ще има. РИОСВ прави замервания, които да установят дали има замърсяване на река Струма.

Министърът на икономиката Емил Караниколов обясни, че укрепването на стената на шламохранилището ще бъде за сметка на собственика.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени