mycomputer.BG

Кметът на Перник покани политиканстващите да поживеят на воден режим

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1092 | Брой коментари 0
09:32 08.01.2020

Най-тежките месеци за Перник ще са януари и февруари. Язовир "Студена" все още не се пълни, но се изпълняват всички мерки. Това каза пред БНТ кметът на града Станислав Владимиров.

Той посочи, че притокът в язовира е 120 литра, а оттокът не трябва да превишава 300 литра в секунда.

Кметът на Перник описа какви мерки са предприети: "Перник е подложен на голямо изпитание, вече се реализират основните краткосрочни и дългосрочни мерки, които са ремонт на двете пречиствателни станции, ремонт на водопроводите, ограничават се авариите и се подменя водопреносната и канализационната мрежа. Във Витоша падна сняг, но се надяваме да завали повече сняг. От пещерите от няколко дни започна изпомпването на вода, надяваме се да има дебит, за да се увеличи притокът. Има и огромен карстов басейн до "Студена", който също е част от плана да се използва".

Кметът на Перник е имал разговор с ръководството на "Стомана" - Перник и е категорично решено, че на този етап вода за промишлени нужди не може да се пусне.

Той смята, че заводът ще се справи, тъй като има и други варианти за работа при тези условия.

А дали темата се използва политически, тъй като Станислав Владимиров отказа среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, партията, от която е избран за кмет.

"При тези главоболия последното, което ще коментирам, са политически изказвания. Надявам се дебатът за кризата в Перник да е в Народното събрание и да е по същество", каза той.

Владимиров смята, че е видно, че във ВиК-сектора има огромен проблем.

"Има армия от стотици чиновници, които трябва да отговарят за това, а се вижда, че има обективно несвършена работа, а всички на върха очевидно се опитват да избягат от отговорност", каза кметът на Перник.

Той даде за пример, че като депутат е поставил въпроса за проблема с водата в Перник септември месец.

"Има огромен брой чиновници, които наблюдават "Студена" и изведнъж да се установи, че няма вода там... Тогава министрите отговориха чиновнически, че няма чак такъв проблем, а той гръмна само след месец и половина", каза Владимиров.

Относно отказаната среща с Нинова, кметът е категоричен, че няма промяна в неговата политическа принадлежност.

"Не съм се отдръпвал, аз съм четвърто поколение социалист, но няма как да не постъпвам като кмет, а като партиен функционер. Изключително грозно е, когато някой се опитва да извлече политически дивидент от такова голямо изпитание. Всеки, който иска да политиканства по тази тема, да дойде и да поживее в Перник 2-3 седмици и да види при какви условия живеем", каза той. / news.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени