Кметът на Осака призова мъжете да пазаруват, защото жените се мотат

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 189 | Брой коментари 0
08:08 25.04.2020

Във времена на социална дистанция всички дейности навън трябва да се правят бързо. И според кмета на японския град Осака това означава, че трябва да се вършaт от мъжете, защото на жените им "отнема твърде дълго време" и се "колебаят за това и онова", информира Би Би Си.

Кметът Ичиро Мацуи обяви, че мъжете трябва да посещават хранителните магазини, защото те "могат да вземат нещата, които им поръчат да купят и да си вървят, мисля, че е добре те да пазаруват, избягвайки човешки контакт".

Без изненада кметът беше подложен на яростна критика за изказването си. В интернет много хора го обвиниха в предразсъдъци и неуважение към жените и мъжете.

Притиснат от репортер, кметът призна, че съветът му може би погрешно е разтълкуван, но подчерта, че така е в семейството му.

Традиционните роли на половете са дълбоко вкоренени в японското общество и често се очаква от жените да поемат основната отговорност за отглеждането на децата и делата в дома./ news.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени