Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът й бяха запознати със сценария на обучението при земетресение от 6,1 по Рихтер.

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 196 | Брой коментари 0
11:10 12.07.2018

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът й бяха запознати със сценария на обучението при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения в промишлената зона на град Батановци. Срещата беше водена от директора на дирекция „Оперативни дейности" Красимир Шотаров и комисар Емил Мароков -директор Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

„За съжаление Перник познава всички тези ситуации, не на игра, а наистина. Няма някой от тук, който да не помни земетресението през 2012 г. Знам силата на вашето участие и подготовка, значимостта на вашето присъствие в този град. Затова с голямо уважение оценявам тази среща и това, което днес ще се проведе. Защото в поредица от дни, в които е имало много драматични ситуации вие сте били там, където всички перничани са очаквали това. Днешният ден ще даде по-голяма сигурност за нас, че сме готови да посрещнем предизвикателствата, които са все повече и много по-голямо спокойствие на гражданите, че ние сме на постовете , на които трябва да бъдем . Желая успех на мисията.Ползотворно участие на нашите гости от Сърбия ", сподели кметът Вяра Церовска.

Учението е съвместно на Единната спасителна система в област Перник, сектор "Специализирани оперативни дейности" при Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и доброволното формирование към Община Перник.

Спасителите ще издирват и спасяват застрашени и пострадали граждани и ще гасят възникнал пожар в следствие на разлив на гориво.

Практическите действия включват още мониторинг и изграждане на защитна дига - водна бариера.

Учението е по проект за съвместни действия при извънредни ситуации в трансграничния регион на Сърбия и България, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество със Сърбия.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени