mycomputer.BG

Кметът на Батановци отчете първата година от мандата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 419 | Брой коментари 0
14:57 16.11.2020

Кметът на Батановци Радослав Петров в своебразно обръщение към батановчани прави равносметка на отминалата година от мандата му. Откровено пред съгражданите си той споделя:

„Измина 1 година от изборите за местна власт и гласуваното от вас доверие , за мен и моят екип, а и точно година от полагането ми на клетва.

Година на надежди и очаквания, на много труд и постоянство, и година с много трудности, и препятствия. Започнахме с много неприятна ситуация, с водната криза която е към своя край и завършваме в ситуация на пандемия, и парализиране на цялата държава. В стремежа да бъда искрен и открит, искам да споделя с вас направеното до тук, въпреки всички препятствия и трудности, а и онова което не успяхме да свършим. Вярвайки, че кметство Батановци дължи на своите съграждани достъпна комуникация и отворени врати, за добри идеи, съвети и критика още от началото на мандата ми, аз съм сред вас и отношението, и връзката между институцията кметство, население, бизнес и граждани е много силна.  Заедно постигнахме няколко не много голями, но значителни за нас неща.

В резултат от положените усилия, всички паркове бяха освежени и непрекъснато подържани. Моста свързващ към гробищния ни парк, беше реновиран и освежен, както и поставена чисто нова чешма. Реновирахме магерницата, която заварих в ужасяващ вид. Няколко пъти гробищния ни парк бе почистен. Сцената на градския ни площад беше изцяло отремонтирана. Закупихме и поставихме над 10 броя чисто нови пейки. Засадихме над 200 рози, на няколко места в града ни. Разбира се, града ни не е само неговия център, градинки и паркове, но и кварталите към които всъщност съм най-голям длъжник, и те винаги са оставали на заден план, но макар и с малки стъпки започваме и тяхното постепенно обновяване. Предстоят да се случат няколко обещани и предвидени неща в махалите “Трънска”, “Кащерова” и “Бор махала”. В ход и разговор сме със всички институции, по въпроса за новостроящия се храм “Свето Успение Богородично”, във връзка с довършването му, както и грижа и популяризиране на манастира ни “Св. Спас “, за който се закупиха нови свещници, предстои отремонтиране и обновяване. Многократното наводняване на мах. “Средорек” беше един от проблемите с които започнах и имам уверението, и писмен отговор от община Перник, че проблемът ще бъде разрешен в новата 2021г. Нова почистваща фирма обслужва населеното ни място, до дни ще бъдат подновени всички контейнери и доставени кофи на тези които нямат. Не спирам да работя по случая с бездомните кучета. Част от уличното ни осветление ще бъде подменено през 2021 г.  с енергоспестяващо и лед осветление. Поръчан е детски кът за най-малките жители на град Батановци, който ще бъде монтиран в парка при гарата. Посочени са и предвидени за основно асвалтиране на няколко улици в града ни. Една от най-важните институции на Гр. Батановци, читалище Просвета 1909 е включени в поименния списък на община Перник за реновиране. Бюджета на кметство Батановци е малък и недостатъчен, но разумно разпределен и похарчен, той може да бъде достатъчен за няколко не голями но важни за нас неща.  Заварих кметство Батановци със стари задължения за над 30 хиляди лева, които към този момент са 9600 лв. разплатил съм всички задължения и към днешна дата не дължим нищо.

Убеден съм, че с общата ни воля и човещина, ще продължим заедно напред, и ще превърнем Батановци в чист и уютен европейски град. Не спирайте да ни критикувате, но ни и помагайте. В кметство Батановци ви посрещам с обновен екип, отговорен и ангажиран с проблемите ни.

Благодаря на господин Станислав Владимиров, кмет на община Перник и екипа му, без които всичко това нямаше да бъде факт. Благодаря на всички!”

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени