Клаксоните и сирените са вредни за сърцето ви

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 246 | Брой коментари 0
17:05 09.02.2018

Ревът на излитащ самолет, писъкът на пожарна сирена, острият звук на алармена система: тези до болка познати, но много силни звуци, които могат да ви стреснат по всяко време на денонощието, може да имат и много по-сериозен ефект върху вашето здраве, пише сп. "Обекти", цитирайки Science Alert.

Оказва се, откри ново изследване, че звуковото замърсяване може да увеличи риска от заболявания на сърдечно съдовата система и сърцето в частност. То може да причини заболявания на коронарната артерия, повишено кръвно налягане и дори сърдечна недостатъчност.

Но как и защо? Авторите на изследването твърдят, че острите звуци не само прекъсват съня, което може да доведе до здравословни проблеми, но и да предизвикат стресови реакции, при които се отделят бързо цял набор от хормони, които, във времето, могат да увредят сърцето и неговата работа.

“Преди десет години хората смятаха, че звукът е просто досаден, но ние смятаме, че има достатъчно силни научни доказателства, които сочат, че звукът може да ви раболее и доминиращите здравословни проблеми тук са сърдечно-съдовите”, обяснява Томас Мюнзел от екипа. /Новини бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени