mycomputer.BG

Китайци дариха система за наблюдение на "Витошко Студена"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 280 | Брой коментари 0
06:56 05.12.2019

Система  за наблюдение и ранно откриване на възникнали пожари в горски територии получи като дарение от една от най-големите китайски технологични компании в областта на охранителните технологии „Дахуа технолъджи”, Югозападното държавно предприятие. „Опазването на горите от пожари е един от основните акценти в нашата дейност. Ние полагаме много усилия да засилим капацитета си за превенция и контрол на възникването и овладяването им”, заяви инж. Дамянов при получаването на системата. Тя ще бъде монтирана на територията на ловно стопанство "Витошко - Студена" и ще бъде използвана за наблюдение на Самоковско, Радомирско и Пернишко, допълни инж. Дамянов. Това ще бъде десетата подобна система за наблюдение на територията на предприятието. Досега ЮЗДП има четири кули по долината на река Струма и пет по долината на река Места. Камерата може да засича пожар в диаметър 12 км в неговия зародиш. Системата дава възможност горските инспектори да бъдат уведомявани чрез алармено съобщение за евентуално възникнал пожар.

 За първи път подобно съоръжение се предоставя на българско държавно предприятие, подчерта Лианг Фей - изпълнителен директор на китайската фирма.

Ние сме мотивирани да презентираме нашите възможности със споделената грижа и отговорност за опазване на българските гори като част от нашата обща природа, заяви от своя страна Колин Уанг, Управляващ директор за Северна, Централна и Източна Европа. Той изрази надежда, че предоставеното дарение ще потвърди добрите си качества и че това ще даде възможност и за едно възможно бъдещо сътрудничество за предотвратяване на пожари в горската система на България.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени