Coca Cola

Китайският коронавирус вече е в Европа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 318 | Брой коментари 0
19:33 23.01.2020

Четирима души са приети в болница в Шотландия с подозрение, че са заразени с коронавируса, който тръгна от Китай, съобщава "The Sun".

Пациентите, чиято възраст и пол все още не са известни, пътували от китайския град Ухан през Лондон за Шотландия. Те имали гриподобни симптоми и респираторни затруднения, което наложило незабавното им хоспитализиране в университетската болница "Кралица Елизабет" в Глазгоу.

Тестовете все още не са успели да изключат вируса-убиец, а пациентите, изолирани от болничния персонал, се лекуват от специални медици в стерилни костюми. Температурата на всички лекувани в болницата също ще се наблюдава като предпазна мярка, предаде Дарик.

Болните не са били прегледани, когато пристигнали в Лондон, което предизвиква опасения, че смъртоносният коронавирус може да се разпространи във Великобритания. Предупредени са и всички пътници на летище "Хийтроу" веднага да сигнализират необходимите институции, ако нещо ги притесни в здравословното им състояние.

Коронавирусът вече уби 17 души в Китай. Пет града в страната са под карантина. Стотици китайци са заразени. Вирусът вече се е разпространил и в други държави, които са наложили специални мерки по много летища./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени