Lotus homes

Кирил Петков: Хората с майбасите имат проблем с Асен Василев

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 395 | Брой коментари 0
07:28 30.07.2021

Асен Василев е уникален човек и направи уникален бюджет, като даде за пенсионерите, без да взема от учителите, без да взема от здравеопазването, взе ги от тези с майбасите. Ако те не могат да оценят неговите възможности, няма да могат да оценят и моите. Явно хората с майбасите имат проблем с него. Това каза икономическият министър Кирил Петков в НС на въпрос дали би приел министерски пост в правителство на ИТН, ако му бъде предложен.

От думите му стана ясно, че без Василев нямало да отиде, защото 14 години работили заедно и имали еднаква визия за развитието на страната.

Според Петков, причината Василев да не бъде харесван е реформата, която направил в НАП. „Преди той да влезе във финансите, НАП се беше фокусирал върху малките магазинчета, а сега влязоха в големите фирми с много пари в сейфа. Явно това не се харесва на големите фирми и стрелят в хълбока“, заяви Петков.    

Петков е разочарован от атаката на ИТН срещу Асен Василев и я определи, като „жълта преса“.

Той коментира, че се очаква загубата на ББР да достигне до 250 млн. лв. По думите му банката е ликвидна и нямало проблем. „Лошото е, че 1.4 млрд. от нашите пари, са били вкарани там. Тези загуби ще бъдат покрити от данъкоплатците“, каза Петков.

Той определи дискусията за ББР като конструктивна. "Едно от нещата, които е много важно да се знае. Трябва да променим общественото мнение по тази тема. Истината е, че в Плана за възстановяване има инструменти. Всички говорят за тези инструменти като нещо много лошо. В България 15 % от компаниите имат експортен потенциал, 1.5 % имат по-висока продуктивност от средно европейската. Ако искаме България да стане иновативна, работеща икономика, тези дялови инструменти или по начина, по който се финансират всички стартиращи и успешни компании по света, трябва да останат в този план", каза още министърът.

Според него не всичко трябва да е грантове. "Другото нещо, което е много важно и трябва публиката да следи е, че заложих в тези два инструмента, които са в Министерство на икономиката - Европейската инвестиционна банка да е партньор. Не за нещо друго, а за да махнем риска от корупция", посочи той./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени