Кирил Ананиев: Още днес може да се реши за КПП-тата, мислим и за детските градини

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 700 | Брой коментари 0
11:02 03.05.2020

Отпадането на две от мерките срещу COVID-19 ще се обсъждат днес на заседанието на правителството: премахване на КПП-тата и отварянето на детските градини, заяви по БТВ здравният министър Кирил Ананиев.

За отпадането на КПП-тата в областните градове той каза "Няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч”.

Ананиев обясни, че за забавачките може да отворят врати при определени условия- брой на деца в група, определен обем на помещенията и други. Той обаче не се нае за конкретна дата.

"Независимо от всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхрани. Разпространението на коронавируса не е уточнено по всички варианти – как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока” , каза Кирил Ананиев. Трябва да вземем допълнителни мерки за медицинския персонал, заяви още той. Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса./Актуално ком

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени