Lotus homes

КАТ с акция "Скорост": Всички камери на лов за джигити

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 264 | Брой коментари 0
12:39 05.03.2021

Всички налични технически средства за установяване на превишена скорост ще бъдат разположени на пътя по време на новата акция на КАТ, разкриха на брифинг от "Пътна полиция". Тя започва от днес и ще продължи до неделя на територията на цялата страна.

Основната причина за инциденти е именно превишената или несъобразената с пътните условия скорост. Освен за нея, патрулите и камерите ще следят и за даването на предимство на пешеходците и за правилното пресичане на движещите се пеш. През месец февруари са регистрирани 310 тежки пътнотранспортни произшествия с ранени и пострадали, като една трета от тях са с участието на пешеходци.

Освен над 200 мобилни и стационарни камери, Пътна полиция предвижда и допълнителни екипи за населените места, които да следят именно за нарушения, свързани с пешеходците.

По време на предишната акция са били проверени над 37 хил. шофьори, при които са установени над 11 хил. нарушения. От тях 166 са за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, а 64 - под въздействието на наркотици. И през тази операция ще продължи следенето на дрогирани и пияни шофьори, за да се преустанови тази практика, обясниха от КАТ./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени