Карантината и социалната изолация в Европа е спасила над 3 милиона души

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 96 | Брой коментари 0
08:33 09.06.2020

 

Група учени в лондонския Импириъл колидж публикуваха модел, който показва, че наложените от държавите в Европа строги мерки срещу разпространението на коронавируса, са спасили милиони човешки животи, пише Би Би Си.

В същото проучване, обаче, експертите предупреждават, че малкият брой на хората, изградили имунитет, предполага че "още сме в началото на пандемията".

Изследването проучва данните от 11 държави - Австрия, Белгия, Великобритания, Дания, Франция, Германия, Италия, Норвегия, Испания, Швеция и Швейцария, от началото на пандемията до месец май.През този период в посочените държави от COVID-19 починаха 130 хиляди души.

Моделът на изследователите сочи, че ако не бяха взети масовите предпазни мерки, жертвите щяха да за 3,2 милиона, сред които 690 хиляди във Франция и 630 хиляди в Италия.

"Карантината предотврати милиони смъртни случаи. Щеше да е истинска трагедия.", казва доктор Сет Флаксман от Импириъл колидж.

Изследването твърди още, че ако нямаше карантина, около 70% от населението на Великобритания щеше да е заразено с коронавирус. Това би довело до формирането на стаден имунитет.

Според изследователите, сега заразени са около 4% от хората в 11-те изследвани страни. А свалянето на противоепидемните мерки вероятно ще доведе до нов пик на болестта на много места.

"Има реален риск мобилността на хората да доведе до втора вълна съвсем скоро. Може би дори в рамките на месец или два.", казва доктор Самир Бат, участвал в изследването.

 Източник: БГНЕС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени