Coca Cola

Карантина за всички прибиращи се от чужбина и след 13 май

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 463 | Брой коментари 0
08:07 07.05.2020

 Запазва се 14-дневната карантина за прибиращите се от чужбина български граждани и след 13 май, каза транспортният министър Росен Желязков на брифинг в отговор на въпрос на "Телеграф медиа".

Желязков обясни, че у нас влизали само граждани с българско гражданство или постоянно пребиваване в, а за останалите дъражви, които имат ограничения от ЕС и държави от трети страни, нямало да се допускат да влизат в страната. От изказването му стана ясно, че няма общи мерки по отношение на въздухоплавателния сектор. От гражданското въздухоплаване обаче са поискали унифициране на мерките.

“Всички мерки, които ще се взимат, ще подлежат по преценка адхок, т.е. гъвкаво. Ние няма да бъдем в кризисна ситуация, която не означава извънредност, но това не означава, че няма да има пандемия. Актовете на здравния министър са административни и ще бъдат взимани с оглед ситуацията и с оглед данните на ежедневна ситуация”, заяви той и добави, че всички права, които били възникнали по смисъла на закона във връзка с извънредното положение, се удължавали с два месеца. Желязков обясни, че е важно да се върне нормалността и в сектора. По думите му създаването това е предвидено, за да има плавен преход към възстановяване на стопанския оборот.

“Тези мерки не налагат нарочни промени, които действат и ще бъдат част от нормалната парламентарна процедура. В момента се опитваме с приемане на законопроекта да създадем необходимите предпоставки за работата от друга страна с продължаване срока на действията на нормативни актове, да бъдат продължени”, каза още транспортният министър и посочи, че така например мярката 60/40 ще продължи своето действие до 30 юни./Монитор

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени