Караниколов: Следващите 20 дни ще са най-тежки за Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 519 | Брой коментари 0
08:50 30.12.2019

Най тежкият период за Перник ще е в следващите 20 дни". Това заяви пред бТВ министърът на икономиката Емил Караниколов, който от сутринта е в миньорския град. Аварийният план за справяне с водната криза стартира днес с полагането на нови тръби по алтернативно трасе, което ще доведе вода до града. То ще е дълго близо километър и ще се финансира от държата с над 2 млн. лв. Започва и процедура за подмяната на 70 км водопровод в града, както и ремонт на пречиствателната станция.

 „Все още не е достигнат мъртвия обем на язовир „Студена“, съобщи Караниколов. Той обаче допълни, че от необходимите 10 млн.кубика, в чашата на язовира има само 2,6 млн.кубика вода. „Проблемът е по-сложен и трябва да се търси генерално решение“, каза Караниколов. Той уточни, че ВиК инфраструктурата е в „ужасно състояние“ и се губи почти една трета от водата. Ремонтът на пречиствателната станция пък се налага, защото тя е изградена през 1954 г. и досега не е била реновирана.

По повод проучванията за възможността да се докара вода от карстовите пещери на Витоша, министърът коментира, че като се търси решение за Перник не трябва да се нарушава екосистемата и много внимателно да се действа./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени