Караниколов: Не се страхувам от предсрочни избори, а от по-тежка ситуация в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 528 | Брой коментари 0
15:57 03.01.2020

Дебитът на язовир "Студена" към момента - литрите в секунда, които влизат, са по-малко от разхода. На терен сме и се опитваме да направим анализ от извори каква вода можем да осигурим на Перник за нормални условия.

Това обяви пред БНР министърът на икономиката Емил Караниколов, който преди дни беше командирован в Перник, за да управлява кризата с водата.По думите на министъра в последните дни са се свършили много неща, "защото има добра координация между общината и държавата".

"Пести се време и се извършват много дейности… Работим като екип… В постоянна комуникация съм с министър Нено Димов", допълни Караниколов.

Министърът подчерта, че не се страхува от предсрочни избори, а от по-тежка ситуация в Перник: "Работата ни е да овладеем ситуацията, защото водата, която осигуряваме, изтича, преди да влезе в Перник и по самата инфраструктура в града. Има опасност кризата да се задълбочи, това щеше да стане, ако държавата не беше влязла по ремонтите на ВиК-то… За съжаление нещата в Перник са изпуснати. Трябва да предприемаме действия, включително от днес започваме сондажи по река Струма в случай на по-тежка ситуация да може да осигуряваме вода от реката… Вода ще бъде осигурена, но ако не се вземат спешни мерки за ремонт на ВиК-то и правилното управление на това дружество, нещата ще се задълбочат, дори и сега да решим проблема с водата".

След около 10 часа ще бъдат готови резултатите от пробите на водосбора от пещерните извори. "Има около 80 литра в секунда, което ще компенсира загубата от 100 литра, които имаме към момента. Имаме още три проекта по извори… Имаме ясна програма – ремонт на клон 2, и в момента се копае за тръбите, имаме ангажимент за пречиствателната станция. Предполагам, че около 20 дни ще са ни необходими", поясни Караниколов./Епицентър бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени