Караниколов: България не е отпаднала от състезанието за завод на Volkswagen

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 196 | Брой коментари 0
14:51 23.07.2019

Състезанието за новия завод на Volkswagen в региона не е приключило и не сме отпаднали от него. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов в ефира на bTV по повод информацията, че немският автопроизводител е предпочел Турция пред България за локация на новия си завод в Източна Европа. По думите му България продължава да работи и да прави всичко възможно тази голяма инвестиция да е у нас.

„Това, което мога да кажа, е, че състезанието не е приключило и докато стратегическият инвеститор не обяви официално, че има вече избрана страна, състезанието продължава. България има капацитета да произвежда автомобили“, заяви министърът.

Той посочи че, че България и Турция са останали финалисти за новия завод от общо 20 държави. По думите му преди седмица е имало среща при премиера Бойко Борисов с представители на автомобилния клъстер в България, на която са били начертани амбициите на страната ни в автомобилния сектор – създаване на около 120 хил. нови работни места и по-големи обороти на компаниите в бранша./economy.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени