Карайте внимателно в Гърция, глобите стават по-строги

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 201 | Брой коментари 0
07:51 04.03.2020

В гръцкото министерство на транспорта се преразглежда размерът на глобите за конкретни нарушения на правилата за движение по магистралите и начина, по който те се събират, съобщи в. „Катимерини“.

В конкретен случай става дума за шофиране под въздействието на алкохол, като министерството обмисля - освен временно да отнеме свидетелството за управление на нарушител - увеличение на глобата за това конкретно нарушение, което днес възлиза на 700 евро и е максималната парична санкция.

Обмисля се и увеличение на глобата за незаконни улични гонки, която в момента също е 700 евро.

Властите разглеждат допълнително по-строги наказания за инциденти с катастрофи и бягство от местопроизшествието, тъй като министерството вярва, че повечето нарушители се отървават леко. В момента нарушителите са изправени пред шестмесечна присъда в затвора, за отърваването от която трябва да платят.

Министерството също търси начини да гарантира, че тези глоби действително се плащат и обмисля по-строги начини за събиране на глоби от нарушителите.

Например, ако глобата не бъде платена в рамките на период от два до три месеца, тя ще бъде включена в данъчната форма на нарушителя./ pariteni.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени