Канадците недоволни, не искат да плащат за сигурността на Хари и Меган

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 194 | Брой коментари 0
07:54 03.02.2020

Мнозинството от канадците смятат, че страната им не трябва да плаща за сигурността за принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, които се установиха в Британска Колумбия, пише АФП.

77% от хората, отговорили в проучването на Nanos Research за CTV, смятат, че канадските данъкоплатци не трябва да плащат за херцога и херцогинята на Съсекс, тъй като те не са в Канада като представители на кралицата.

Канада е парламентарна монархия, а кралица Елизабет II управлява държавата.

Само 19% от канадците не биха възразявали срещу идеята страната им да поеме дял от разходите за сигурността.

Няма официално съобщение за въпроса за сигурността на принц Хари и Меган или кой ще покрие сметката, след като те официално напуснаха кралското семейство.

Канадските власти само посочиха, че се водят разговори.

Повече от две трети от канадците смятат, че поверителността на двойката и невръстният им син ще бъдат по-добре уважавани в Канада, отколкото във Великобритания.

Но Хари и Меган, които живеят във Виктория на остров Ванкувър, не поемат никакви рискове: миналия месец издадоха законно предупреждение пред медиите заради снимки на херцогинята, разхождащи кучетата си с техния син Арчи./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени