Камерите за видеонаблюдение в Перник са факт! Нон-стоп се следят възлови места в града!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 14.05.2018 | Прочитания 2303 | Брой коментари 0
14:42 14.05.2018

3 моторизирани и 14 стационарни видео камери са монтирани в центъра на Перник. Общо 50 ще са те в града. Камерите вече работят и по всяко време на денонощието може да се проследи движението по възлови места в града.

Новата система за видеонаблюдение беше презентирана официално днес в присъствието на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР Младен Маринов. Кметът Вяра Церовска напомни, че поставянето на видеонаблюдение в Перник е едно от първите обещания, които тя и екипът й са дали на перничани. С поставянето на видеонаблюдението се очаква сериозна намаление на престъпността и вандалските прояви. Целта е Перник да се превърне в един по-добър и сигурен за живеене град.

Камерите са поставени на места предварително съгласувани с МВР Перник.

Министър Радев поздрави Перник за новата придобивка и подчерта, че с това Перник е поредният светъл пример в държавата. Разбира се благодарение на усилията на ръководството на града. „Там, където има камери е по-спокойно. Трябва да има повече камери, това ще е от полза и за полицията. Те обаче трябва да се поддържат, за което предварително е добре да има договорка” – каза още министърът.

За срок от три години поддържането на системата е обезпечено .Заплащането се реализира от фирма „Стомана Индъстри”.  Самите камери са монтират от МТЕЛ. Те са осигурили и софтуера, който е на българска фирма.

 Иван Иванов – представител на МТЕЛ в Перник подчерта, че от фирмата вече са разработили 15 такива проекта. И там, където има видеонаблюдение определени видове престъпност са се свели до 0. „Това е нещо много добро за хората на Перник, за бизнеса, за всички. Важно е да си сътрудничим и в бъдеще. Едно такова видеонаблюдение може да се използва в бъдеще и за контролирането на потребление на електроенергия на обществени места” – каза още той. Благодарение на системата за видеонаблюдение по всяко време може чрез задаване на номера на един автомобил да се проследи точно кога и от къде е минал.

Ето и къде ще са камерите, по предварително утвърден списък - кръстовището на ул. „Струма“ и ул. „Кракра“, ОК „Дворец на културата“, пешеходна пътека на ул. „Търговска“, пл. „Кракра“, пътен възел „Даскалово“, с. Дивотино, кръстовище „Хумни дол“, кръстовище кв. „Иван Пашов“, пътен възел „Марина бара“, кръстовище кв. „Калкас“ и кв. „Куциян“, кръстовище ул. „Юрий Гагарин“ и ул . „Младен Стоянов“, кръстовище кв. „Тева“,  ул. „Република“, Охранителна полиция, с. Големо Бучино, Радина чешма, пътят за Радомир при „Кристал“.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени