Какво трябва да направят стопаните, за да получат обезщетения заради Африканската чума?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 199 | Брой коментари 0
10:06 10.08.2019

До 26 август трябва да бъдат представени протоколите за прочистен и дезинфекциран двор, за да получат стопаните обезщетенията от 300 лева за щетите от Африканската чума по свинете, съобщи във Велико Търново министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Тя подчерта, че БАБХ е подготвила информационни брошури, които ще бъдат раздадени във всяко населено място в десетдневен срок, в които са описани стъпките за биосигурност както в малките, така и в големите стопанства.

Според нея една от основните задачи в предстоящия ловен сезон ще бъде депопулацията на дивата свиня, като важна мярка за справянето с Африканската чума по свинете. Целта е популацията на дивите прасета да бъде намалена на 0,3 броя на 100 хектара, при сегашни показатели от 2,5 броя върху същия периметър, а за това от министерството ще разчитат на близо 2800-те ловни дружинки в страната.

 Предвидени са промени в Закона за лова, които ще регламентиран увеличение на времетраенето на ловния сезон през тази година./Дарик

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени