mycomputer.BG

Какво ни пожелаха политиците за Рождество Христово

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 696 | Брой коментари 0
07:06 26.12.2020

Управляващи и опозиция излязоха с послания по повод Рождество Христово. Трибуната, от която избраха да поздравят българите за празника, бе Фейсбук. Основен акцент в изказванията им бе пандемията от коронавируса, която беляза отиващата си 2020 г.

Шефът на парламента Цвета Караянчева избра видеообръщение за посланието си по повод Коледа. Тя честити празника и започна с думите, че е време за радост, споделяне, за обич и за семейството. Караянчева сподели мъката от загубата на баща си:

„Днес обаче преди всичко искам да се обърна с болка към онези български семейства, които загубиха свой близки, след като пандемията преобърна живота ни. И край моята Коледна трапеза ще има един празен стол. Столът на моя силен, благороден, добър баща. С най- дълбока искреност изказвам съболезнования на всеки изгубил близък човек. Нека да намерим утеха в най- хубавите си спомени за тях и да се молим да почиват в мир. Да изкажем почит пред паметта им, като пазим себе си и околните, за да помогнем за ограничаване на заразата и да облекчим огромната тежест на нашите герои- медици. Дори в най- трудните Коледа винаги носи утеха и оптимизъм“, каза шефката на Народното събрание и изрази вяра, че с идването на ваксините животът постепенно ще започне да се връща към обичайния си ритъм.

Президентът Румен Радев честити Рождество Христово и пожела празника да "донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство". "Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни", призова държавният глава.

Премиерът Бойко Борисов започна поздрава си във Фейсбук така: "Честито Рождество Христово! Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по - добри и светли дни. Това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки. Тази година е необичайна".

По думите му сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. "Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора - ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща. Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави – това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата", написа още министър-председателят.

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева обяви, че е време за добри дела и призова хората да бъдат сърдечни и да даряват щастие. "Нека в тази нелека за всички ни година, светлината на днешния ден да озари домовете ви и ви донесе здраве и благоденствие", пожела Захариева.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева бе кратка в пожеланието си. "Честито Рождество Христово! Пожелавам ви много нови дни пълни със здраве, благополучие и обич", написа тя за празника.

Лидетът на БСП Корнелия Нинова пожела здраве, топлина в домовете и благоденствие по българската земя.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също отправи коледно послание. Той посочи, че изминава трудна година за целия свят. "Изпълнени с надежда, посрещаме празниците. Нека донесат здраве и успехи, по-спокойни и по-щастливи дни! Весела Коледа и щастлива Нова година!", пожела Карадайъ./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени