Какво не бива да правите на Цветница

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 865 | Брой коментари 0
08:44 01.04.2018

На Цветница не изхвърляйте миналогодишните върбови клонки, преди да донесете нови от църквата. Вярва се, че на този ден се разпускат душите на мъртвите. Затова още преди изгрев слънце жените преливат гробовете, забиват върбови клончета до паметниците и запалват плявата, за да се сгреят мъртвите. На Цветница свещениците освещават върбовите клончета, а хората, отишли на служба, си вземат от тях и ги занасят у дома. Вярва се, че тази върба има силата на пази къщата и хората от лошотии и болести. Цветното клонче е знамение на победата над смъртта. Момичетата хвърлят своите върбови венчета в реката и по тях се гадае за сватба. Вечерта за първи път по време на великденските пости се играе сключено хоро, т.е. затворено като окръжност.

Ако печете хляб, внимавайте да не остане суров. Ако го разчупите и вътрешността му не е пухкава, а глетава и клисава, това предвещава скорошна раздяла спартньора ви.

Не забивайте нож в хляба, а го разчупете с ръце/ Източник: ladyzone

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени