Какво казва за нас профилът ни във „Фейсбук”?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 411 | Брой коментари 0
09:22 09.11.2018

Профилът ни в социалните мрежи разкрива характера ни и това колко сме интелигентни. Това показва проучване на университета в Кеймбридж, в което участва и българин – правистът Веселин Попов.

Попов и неговите колеги от Психометричния център към университета в Кеймбридж знаят какво говорят профилите ви в социалните мрежи за вас самите. 

Ако обработвате снимките си с черно-бели филтри може да сте депресирани, но може и да означава, че сте артистични.

Потребителите, които харесват книги или музика, означава, че са високо интелигентни, но пък почти всеки харесва и филма „Кръстиникът”, така че някои следи, които оставяме във „Фейсбук” са неясни. 

Според Станислав е трудно да си представиш какъв е един човек, заради това, което показва в социалните мрежи и перфектния си визия.

Профилът във „Фейсбук” обаче може да издадат характера на човек – дали е по-избухлив или по-нервен.

Екипът на Психометричния център в Кеймбридж прави анализа от 2012 г. насам сред милиони потребители. Експерти обясняват, че ако например често пъти някой използва думата „аз”, това може да е проблем.

„Говорят повече за себе си, отколкото за другите хора, и алгоритъмът изчислява колко пъти ползват думата „аз” отколкото „те”, твърди Веселин Попов, директор „Бизнес развитие” на Психометричния център.

Веселин живее от дълги години на Острова, казва че самият той не е запален по социалните мрежи: „Гледам по-малко да ползвам, особено като съм научил как ми се ползват данните от „Фейсубк”, „Туитър” и „Гугъл”.

Признава, че няма как да избягаме от тях, но може да се предпазим./БТВ

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени