Какви са рисковете за автомобилите в мразовитото време?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 961 | Брой коментари 0
08:20 09.01.2019

Как да не се окажем изненадани в мразовитото време - със замръзнало гориво или обледенена кола? Експертите са категорични, че подготовката на автомобила за зимния сезон трябва да започне  преди температурите навън да започнат да падат и то толкова сериозно, колкото се очаква през следващите няколко дни.

Опитът на хората в автосервизите показва обаче, че не всички шофьори са изрядни към своите автомобили. Проблемите може да започнат още с падането на градусите навън. 

Това най-вече касае дизеловите автомобили, уточни пред Нова телевизия Стоян Помаков, приемник в автосервиз.

Рискът за автомобила ни става по-голям, ако преди градусите да паднат под нулата, не сме се погрижили за техническото му състояние.

Други възможни проблеми са тези с антифриза. Освен подмяната му е важно да се проверява  и температурата на замръзване на антифриза. За да е сигурно паленето на колата ни през най-студените дни е важно и акумулаторът ни  да е в добро състояние.

Рискове от замръзване има и за уплътненията на вратите и ключалките. В най-студените дни не е добре да се дърпа ръчната спирачка, за да не замръзне. Важно е и в автомобилът ни да бъде добре зареден с гориво./Новини

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени