Какви са плюсовете и минусите на 5G мрежата?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 133 | Брой коментари 0
08:11 26.05.2020

„5G технологията ще промени много неща. Това ще е мрежата, която ще позволи много неща, които сме виждали само във филмите, да започнат да се случват. В по-близко бъдеще тя ще позволи на хората по-бързо използване на ресурсите, които има и в момента.

Голяма част от хората предпочитат да гледат телевизия на онлайн платформи. 5G ще режи тези проблеми“. Това обясни в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ Светлин Желев, главен редактор на технологичния портал kaldata.com.

Той обясни, че антените за новата технология са по-малки по размер от тези за 4G. Тя ще засегне първо пътища и магистрали, за да се предоставят различни услуги на потребителите.

Ще засегне и градовете. Ще се появят т.нар. „умни градове“, каза още Желев и допълни, че на места ще е необходимо да има повече антени за 5G. По думите му, вълните, които те ще разпространяват могат да бъдат прекъснати дори от човешката кожа.

Специалистът обясни, че честотите, на които ще работи 5G мрежата, всъщност се използват от повече от 30 години за разпространение на ефирна телевизия.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени