mycomputer.BG

Каква е рецептата за силна парола в интернет?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 122 | Брой коментари 0
12:32 13.07.2020

 

Рецептата за силна парола е нейната дължина, периодично актуализиране, а също и методът за съхранение – специалисти съветват да я запишете на лист хартия в портфейла и да я променяте поне веднъж на три месеца.

„Паролата е един от най-важните фактори за кибер сигурност.

От една страна, днес хората стават по-отговорни за своите данни и акаунти, но от друга страна, общото ниво на цифрова грамотност все още не е толкова високо“, казва експертът от лаборатория „Касперски” в Москва Дмитрий Галов за РИА Новости.

Според Алексей Федоров, ръководител на представителството на Avast в Русия, идеалната парола е комбинация от числа, препинателни знаци, малки и главни букви, а дължината й трябва да е поне 16 знака.

 Паролата не трябва да съдържа имена, дата на раждане или друга информация, която лесно може да бъде намерена в интернет.

“За съжаление, много потребители са небрежни към този проблем. Често атакуващите, след като са получили потребителско име и парола от един акаунт в несигурен сървър след изтичане на данни, се опитват да го прилагат за всички други услуги, ползвани от потребителя.В случай че същата парола се използва в различни акаунти, хакерите ще успеят“, каза Федоров от Avast. /Профит бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени