Как "Светлината на Иисус" спря часове по "сексуално образование" в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 492 | Брой коментари 0
14:07 12.02.2020

В пернишкото 7-мо основно училище спира програма срещу насилието, включително сексуалното. Това става заради недоволството на майка, чието дете не участвало в занятията и въпреки че други родители са съгласни обучението да продължи. Покрай този случай се развихри поредната истерия около "децата на България".

"На нас вкъщи ни се споделя какво е било споделено. Не само моето дете, много други деца също са разказвали. Не съм само аз, има и други родители в нашия клас", каза пред Нова телевизия Дима Ненчева, заради която тръгва паниката и училището спира програмата.

Други родители обаче не казаха пред телевизията, че са против обучението. Според Фондация "П.У.Л.С.", която провежда програмата, Ненчева всъщност е "единствен инициатор на поредица от злонамерени коментари и публични изяви, целящи да провокират страх и ужас у родителите".

Въпросната програма се казва "Таралежи" и е за деца на възраст от девет до единадесет години. Насочена е към превенция и намаляване на всички форми на насилие и експлоатация над деца. Обучението е в партньорството на Областна администрация – Перник и Регионалното управление по образованието, а участието на децата е доброволно. Целта е чрез интерактивно обучение да повиши осведомеността на ученици от начален курс и разбирането им за това, как могат да се предпазят от различните форми на насилие и експлоатация, за да имат по-добро бъдеще. Акцент в работата е поставен върху онлайн безопасността и агресията сред децата и младите хора в училище.

"Това е програма, която кара децата от целия клас да бъдат много щастливи. Те се информират за абсолютно всичко, което е в проекта и с което родителите сме се съгласили да се доверим", казва Милена Василева, майка на дете, участвало в програмата.

Какво твърди Дима Ненчева и коя е тя?

"Показвали са им тела, показвали са им полови органи, карали са ги да ги рисуват. Това влияе негативно, защото на тези деца след време им се възбужда любопитството и започват да търсят повече информация. В една такава малка възраст, в която нямат създадени критерии за нещата, ти им възбуждаш любопитството и те тръгват да търсят информация. Всички родители досега сме полагали особено големи усилия да ги предпазим, да им слагаме приложения в телефоните, които да ги предпазват да ходят на определени неподходящи места за тяхната възраст. Трудът и обясненията ни отпадат, защото изведнъж става разрешено това нещо", разказва Ненчева, въпреки че детето ѝ не участва в програмата. Твърди още, че карали децата да се целуват. Нещо, което и от училището, и други родители отричат.

"Светлината на Иисус", прорицатели и конспирации

Дима Ненчева и съпругът ѝ Николай Ненчев преди две години "стават инициатори на проект за нова система на социално управление, наречен "Български СУВЕРЕН", повеждайки народа към просперитет и отваряйки нова врата към бъдещето на България", четем във Фейсбук страницата на инициативата.

Там Ненчева е представена като "онази жертвоготовна и отдадена на всенародното дело жена, многократно споменавана от световноизвестните ни прорицатели".

Въпросният "проект", за който работи "Български суверен", лансира всякакви конспиративни теории и настоява да няма партии и политици, а вместо това "директна - течна пряка демокрация". Безапелационният авторитет са именно различни прорицатели, гадателки и врачки.

Николай Ненчев скромно се самоопределя като "светлината на Иисус".

Цитиран е да казва, че в Канада отнемат момиченца и те масово "забременяват от приемния "баща" още преди първия им цикъл".

"Първият цикъл е изхвърляне на вече презрели яйцеклетки! Детето забременява с първата готова яйцеклетка, преди да е изхвърлена като презряла. Любвеобвилните приемни "бащи" спокойно свършват вътре, защото мислят, че момиченцето няма мензис и следователно не може да забременее. Всяка година в Канада се отнемат над 220'000 деца", алармира "Български суверен".

От там също така разбираме, че "единодушно е предсказано от Слава Севрюкова, Вера Кочовска и Вангелия Гущерова (Ванга), че България ще бъде №1, повече от Швейцария и духовен център на света. Това ще стане, когато направим нещо смело, нечувано и невиждано".

През 2019 г. Ненчеви и "Български суверен" правят кампания, напомняща тази на други сходни организации срещу Закона за закрила на детето. "Джендър технологията вече дойде в училищата! Има национална кампания от МОН и Общините съвместно с НПО-та в училищата да се правят родителски срещи, на които искат да подведат родителите, да се съгласят доброволно да изпратят децата си на курс за сексуално "израстване". НПО-тата обясняват, че така "помагали" на родителите, като отговаряли на неудобните въпроси вместо тях, защото те били професионалисти, а родителите са невежи и не могат да разговарят и възпитават децата си правилно! Спонсори на НПО-та обикновено са Европейската комисия, организации от ЕС (Белгия, Холандия, Норвегия, Англия и др.) за закрила на децата и настаняването им в приемни семейства", твърди "Български суверен".

Тази информация за Ненчева и съпруга ѝ е спестена на зрителите.

Как спряха програмата заради родител на дете, което не участва в нея

Директорката на училището Анелия Нонева също признава, че родителите на децата, които участват в програмата, искат тя да продължи.

Подобна позиция е изразила и Ваня Коконова, която е началник на Регионалното управление по образованието – Перник. Тя призна, че притеснения не е имало преди започването на програмата, когато родителите са се информирали какво ще съдържа тя./Източник mediapool.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени