Как се съхранява любовта: ето най-възрастното семейство у нас

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 574 | Брой коментари 0
09:27 03.12.2017

Лалка и Павел Цветанови са на по 97 години и са женени вече 73 години. Те са най-възрастното семейство в България, а може би и в цяла Европа, отбeлязва NOVA.

Всъщност семейният им живот е дори по-дълъг, като започва през 1942 година. Официално обаче сключили брак на 6 февруари 1944-а, защото Павел бил войник, спомня си дядото.

Бяхме млади, харесвахме се бяхме съученици и живеехме в една махала. "Срещнахме се веднъж и той каза "Хайде да поприказваме, Лалке". "Какво има за приказване, ние сме в махалата, няма нищо за приказване", отвърнах аз", връща се в спомените баба Лалка. Признали, че се харесват и всичко станало за една седмица - и приставане, и сватба, разказва още тя.

76 години след като се влюбили двамата признават, че обичта продължава и са категорични, че сговорът в едно семейство не зависи от "режима и строя", след като са живели и по време на монархия, и в годините на социализма, и в демокрацията.

Обичаме се, уважаваме се и затова си живеем, казва лаконично баба Лалка рецептата за дългия и щастлив брак./Дарик

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени