mycomputer.BG

Как се разбира най-точно дали сме се срещали с COVID-19?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 253 | Брой коментари 0
08:05 31.07.2020

Антителата не са никакъв китерий на предпазване на индивида от нова инфекция. Това подчерта доц. Андрей Чорбанов, от Департамента по "Имунология" в Института по микробилогия към БАН.

"Доказано е, че клетъчният имунитет е този, който предпазва. Все още няма бързи и евтини тестове за анализ на клетъчния имунитет", заяви той.

И подчерта, че именно такъв анализ показва, че Т-клетъчният имунитет е този, който отговаря за устойчивостта на организма. Според доц. Чорбанов няма как да се ограничат хората.

"Това бавно движение на вируса, показва, че огромният брой хора са предпазени по дефициния от коронавирус", отбеляза той.

"Не можем да очакваме  100% от хората да са предпазени", каза още специалистът.

Относно ваксината той каза, че тя ще бъде необходима за рисков контингент като хора с хронични заболявания, тумор, автоимунни болести и за възрастните хора.

Доц. Чобанов обърна внимание, че в световен мащаб няма данни за това, че коронавирусът засяга все повече млади хора.

Той отбеляза, че много сериозен проблем е дефицитът на витамин Д, защото той играе ключова роля при развитието на автоимунните заболявания. Препоръчва нивата на витамин Д да се следят./Новини бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени