Как ще се преминава през АМ "Струма" в почивните дни?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 209 | Брой коментари 0
08:08 16.08.2019

Заради пожара, който повреди колоните на участък от магистрала "Струма", продължава да е ограничено преминаването в близо 10-километровата отсечка между пътен възел "Дупница" и пътен възел "Бобошево".

Трафикът се пренасочва по обходен маршрут.

В дните с интензивно движение – петък и събота, в участъка от АМ "Струма" ще преминава трафикът за Кулата, а пътуващите за София ще ползват път Е-79.

В неделя и понеделник в отсечката от автомагистралата ще преминава трафикът в посока София, а всички пътуващи за Кулата ще се насочват към Е-79.

Междувременно експерти заявиха, че "Струма" се е разминала на косъм от срутване след пожара край Дупница, тъй като материалът, от който е изградено съоръжението, може да изгуби здравината си от високата температура на огъня.

Гредите на конструкцията са най-податливи на външни влияния. Избухне ли пожар, въпросът е с каква температура ще гори. "При температура от порядъка на 250 – 300 градуса стоманобетонът губи около 25 % от своите якостни показатели. При температура от 600 – 650 нагоре вече може да се каже, че това не е бетон", обясни пред Нова тв пътният експерт инж. Владимир Жиянски./Днес бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени