mycomputer.BG

Как ще работят звената за български документи за самоличност в изборния ден?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 270 | Брой коментари 0
14:55 21.10.2019

 В деня на изборите звената за български документи за самоличност ще работят от 8.30 до 19.30 ч. Така всички, които не притежават валидни документи за самоличност, ще могат да упражнят правото си на глас, информира МВР.

 До неделя е създадена необходимата организация хората с изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок документи да имат възможност да упражнят правото си на глас.

На подалите заявление за нова лична карта ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден в петък, ще бъде издавано удостоверение за гласуване.

 За целта всеки трябва да подаде искане в полицията. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

 За балотаж ще се издават нови удостоверения.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени