mycomputer.BG

Как ще изглежда бъдещето на работните делници

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 153 | Брой коментари 0
08:01 13.07.2020

COVID-19 несъмнено причини най-голямата виртуализация в света на бизнеса. В рамките на денонощие цели организации, екипи и отделни личности трябваше да се приспособят към новия начин на работа. От средата на март 2020 година повече от 90% от работещото население в света беше принудено да работи от вкъщи, като според данни от глобално проучване и наблюдение върху работната сила през 2019 година едва 20% от служителите са работили дистанционно. Ключовият въпрос в момента е как ще изглежда бъдещето на работата оттук нататък?

След повече от два месеца на работа от вкъщи редица анализи показват три основни стълба за дългосрочен и безопасен бизнес:

трансформация на организационната култура и приспособяване към новосъздалата се ситуация,повишаване нивото на сигурност чрез въвеждане на нови мерки за сигурност,адаптация на технологични решения за сътрудничество.

Дистанционната работа е по-предизвикателна и изискваща в сравнение с тази в офис, що се отнася до екипна работа и сигурност. Липсата на директен контакт и неудобството, свързано с различните форми на електронна комуникация, може да възпрепятства и затрудни екипната работа и бизнес процесите. От друга страна, правилно въведените колаборационни решения са доказан начин за справянето с тези потенциални недостатъци от новия начин на работа. В основни линии това са решения за виртуални срещи, включващи цялостна организация, проследяемост на срещите, както и решения за групова работа, предоставящи на членовете на екипа необходимата информация и насоки, докато ги държи изцяло свързани един с друг.

Това е заключението на проучване, проведено от компанията Freedom Dynamics чрез интервюирането на повече от 1500 IT лидери. За продължаването на бизнеса е важно да се осигури технологично решение за служителите, позволяващо им интерактивен начин на работа дори и от отдалечени места.

Нещата никога няма да бъдат както преди

Работата от разстояние и екипността са само началото на дългосрочни тенденции, оформящи бъдещето на бизнеса. Същността на работата се променя, служителите желаят повече гъвкавост - интегриране на потребителския и екипния опит, независимо къде се намират - в офиса или у дома. Наред с кооперативността, сигурността във виртуалния бизнес се превръща в един от най-важните елементи и всичко това е съпроводено от нарастващите очаквания на потребителите.

Въпреки че компаниите започват поетапно отваряне на офисите, новият начин на работа има много предимства: повишена продуктивност на служителите, оптимизация на разходите, гъвкавост и ефективност на бизнеса, които удовлетворяват служителите повече от стандартното работно време.

Близо 87% от служителите се чувстват по-свързани с останалите колеги, докато работят от вкъщи и комуникират онлайн, както и по-ангажирани с процесите и културата на компанията. 54% желаят да продължат работата от вкъщи, а 75% от тях предпочитат да редуват работата от офиса и от вкъщи/Дневник бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени