mycomputer.BG

Как да се справим с намален бюджет в кризата?

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.05.2020 | Прочитания 304 | Брой коментари 0
13:35 27.05.2020

Стотици хиляди хора останаха без работа, заради пандемията от Коронавирус. Коварната зараза неминуемо води до икономическа криза, така че трябва да направим всичко по силите си, за да се справим с ежедневието, пък било то и с намален бюджет. Да, наистина ще е тежко да се лишим от начина на живот, който сме водили до този момент, но просто се налага.

Спестяването на пари като важна мярка

Все още не се знае докога ще продължи разпространението на заразния вирус Covid-19. По всяка вероятност, след като отшуми бумът на заболяването, в страната ще настъпи икономическа криза, към която трябва да се приспособите по един или друг начин. Пестенето на пари е една от най-важните мерки, които трябва да вземете, като ни ще дадем няколко съвета. Разбира се, ако нямате работа, ще се наложи да потърсите такава по най-бързия начин.

●             Ограничете харчовете за алкохол и цигари;

●             Намалете потреблението на електроенергия;

●             Спестете си една ваканция на морето;

●             Отложете покупката на новия модел смартфон;

●             Опитайте се да спестите от подновяване на гардероба;

●             Търсете продукти и услуги на промоция;

Това са само част от мерките, които можете да вземете. Направете си каса и слагайте в нея заделените средства. Икономията и спестяването винаги са били важни фактори, но в моменти на криза, те са задължителни, ако искате да преминете по-лесно през патовата ситуация.

От къде да намерим пари, за да живеем?

Неприятно е, че сте загубили работата си, но това не бива да Ви демотивира да продължите живота си и да се развивате. Желателно е да потърсите нови професионални изяви, с чиято помощ да подпомогнете бюджета си. Да, тук някои ще възкликнат, че по време на криза работа няма, но не е точно така. По-долу ще Ви посочим няколко неща, които трябва да направите:

●             Регистрирайте се в бюрото по труда;

●             Следете обявите за работа в интернет или пресата;

●             Потърсете работа при заможни роднини или приятели;

●             Не търсете непременно високи заплати, важното е да работите;

●             Научете занаят, с който да изкарвате хляба си;

●             Не стойте със скръстени ръце, тъй като това ще бъде пагубно;

●             Вземете пари назаем в най-тежките моменти

Колкото и брутално да звучи, има хора, които предпочитат да стоят безучастни и да чакат държавата да им помогне. Съветваме ги сами да извоюват бюджета си като се борят със зъби и нокти да се реализират на пазара на труда. Що се касае до младите майки, възрастни хора и хората в неравностойно положение, то те трябва да потърсят правата си и да направят и невъзможното, за да вземат дължимото си от държавата, която са хранили толкова години.

В обобщение

Пестеливост и работливост са двете ключови думи, с чиято помощ ще се справите и с малък бюджет в кризата. Опасният Коронавирус продължава да се развива с високи темпове, така че е необходимо да се подготвите да посрещнете ударите на заразата и икономическата криза, до която води тя. Ние ви желаем успех в тази тежка битка и вярваме, че ще успеете да се справите. Дано съветите, които дадохме по-горе да Ви послужат като мощно оръжие в тези тежки времена.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени