Как да се преборим депресията след коледните и новогодишните празници

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 820 | Брой коментари 0
12:55 02.01.2019

Много хора изпадат в депресия след празниците. Оказва се, че влизането отново в работен режим е трудно за голяма част от обществото.

„Наричам този феномен коледен синдром. Това е едно състояние, което е свързано с трескаво пазаруване преди празниците и съответно следва разочарование след като те преминат”, заяви пред Нова телевизия психиатърът д-р Веселин Герев. Той допълни, че в съзнанието ни е заложено да очакваме повече отколкото получаваме.

„Забележете как се поздравяваме. Казваме много. Пожелаваме си много здраве, щастие, късмет. Това понятие натоварва с максимализъм и ни вкарва в депресия. Човек си казва: „Аз не получих много подаръци”, каза още д-р Веселин Герев. Според него повечето хора са с нагласи не да си създават емоции, а да се опитат да си ги купят.

„Животът е много динамичен и стресиращ. Човечеството използва доста антидепресанти. Около 60 % от активното население на света периодически приема подобни медикаменти", допълни д-р Герев./Новини бг

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени